Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μάντης κακών η McAfee


H McAfee σίγουρα πρόκειται για μία εταιρεία που σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις και στην έκθεσή της με τίτλο «Προβλέψεις για απειλές το 2012» περιγράφει κάποιες από τις απειλές εκείνες που θεωρεί ότι θα αρχίσουν να φλερτάρουν επικίνδυνα τον κόσμο των κινητών τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για προβλέψεις που σχετίζονται με τα συστήματα mobile banking.
H έκθεση αναφέρεται σε ένα malware για Android που είναι ήδη γνωστό (Android / DrdDream, Android / DrdDreamLite, Android / Geinimi, Android / Toplank και Android / DroidKungFu) και επεκτείνεται στο πως «οι εισβολείς έχουν προχωρήσει από τα απλά «καταστροφικά» κακόβουλα προγράμματα σε εκείνα που σκοπό έχουν να αυξήσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους».
«Το 2012 αναμένουμε να δούμε να συνεχίζονται οι επιθέσεις και μάλιστα να βελτιώνονται», αναφέρει η έκθεση. Το 2012 θα είναι το έτος όπου οι απειλές θα επικεντρωθούν στο mobile Banking: «Καθώς αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις κινητές συσκευές μας όλο και περισσότερο για τις τραπεζικές μας συναλλαγές, θα δούμε τους επιτιθέμενους να χάνουν το ενδιαφέρον τους για τους υπολογιστές και να στοχεύουν άμεσα της τραπεζικές εφαρμογές των διαφόρων πλατφόρμων κινητών τηλεφώνων».
Μιας και αυτό στην πραγματικότητα αποτελεί έναν αγώνα δρόμου, αναμένουμε από τους developer των πλατφόρμων και ειδικότερα από την Google, αφού το Android φαίνεται να είναι η πλέον στοχοποιημένη πλατφόρμα, να παλέψουν σκληρά για να προστατέψουν τους χρήστες τους από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου