Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ξεπέρασε τις 13.000 εφαρμογές το Windows Store


Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά την επίσημη παρουσίαση των Windows 8, το ηλεκτρονικό κατάστημα του λειτουργικού ξεπέρασε τις 13.000 εφαρμογές.
Η Microsoft αρχικά είχε βάλει στόχο να ξεπεράσει τις 10.000 εφαρμογές τη στιγμή της παρουσίασης, κάτι όμως που δεν κατάφερε.
Στις 25 Οκτωβρίου, το Windows Store είχε λίγες περισσότερες από 9.000 εφαρμογές και οκτώ ημέρες αργότερα, το WinAppUpdate ανακοίνωσε πως ξεπέρασε τις 10.000 εφαρμογές, υπολογίζοντας πως κάθε μέρα περίπου 500 νέες γινόντουσαν διαθέσιμες.
Ο ρυθμός αυτός όμως φαίνεται να έχει πέσει αισθητά αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του TNW, κάθε μέρα προστίθενται στο Windows Store 362 νέες εφαρμογές.
Αυτό σημαίνει πως, αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός, κάθε μήνα το Windows Store θα «μεγαλώνει» κατά 10.000 apps, φτάνοντας στην περίοδο των εορτών τις 20.000 και τις 30.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.
Το σημαντικό επίσης είναι πως δεν είναι όλες οι εφαρμογές διαθέσιμες σε όλες τις περιοχές και όλες τις γλώσσες της αγοράς, ενώ όπως αναφέρει το WinAppUpdate, ο αριθμός των «ποιοτικών» εφαρμογών, από γνωστές εταιρείες ή προγραμματιστές είναι ακόμα πολύ μικρός.
Οι 13.000 εφαρμογές μέσα σε δυο εβδομάδες δεν είναι και λίγες, ο αριθμός αυτός αποτελεί μια καλή αρχή για το λειτουργικό. Το θέμα όμως είναι ότι ακόμα και αν μέχρι τις γιορτές το Windows Store ξεπεράσει τις 30.000 εφαρμογές, δεν θα σημαίνει τίποτα, αν οι πιο σημαντικές και ποιοτικές από αυτές αποτελούν μικρό ποσοστό του αριθμού αυτού.
Εννοείται βέβαια πως οι εκτιμήσεις του Keith Lorenzo σχετικά με 100.000 εφαρμογές μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κυκλοφορίας των Windows 8 κρίνονται από τώρα υπερβολικά αισιόδοξες. Εκτός αν η Microsoft καταφέρει τους επόμενους μήνες να προσφέρει κίνητρα σε προγραμματιστές για να προσελκύσει μεγάλο αριθμό αυτών στο λειτουργικό.
 πηγή:internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου