Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Πήγε για μεταφορά δεδομένων και της έκλεψαν φωτογραφίες


Λογικό είναι κάθε φορά που θέλουμε να αλλάξουμε το κινητό μας να μην θέλουμε να χάσουμε όσα δεδομένα είχαμε στο παλιό, όπως επαφές, μηνύματα, ακόμα και φωτογραφίες.
Ο περιορισμένος χρόνος καθώς και η έλλειψη εμπειρίας καθιστούν κάποιες φορές ένα τέτοιο εγχείρημα αρκετά δύσκολο, με αποτέλεσμα να απευθυνόμαστε σε κάποιο κατάστημα για την μεταφορά τους. Αυτό όμως δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πέρα από τα χρήματα που ενδέχεται να δώσουμε, ουσιαστικά ρισκάρουμε να δημοσιοποιήσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα σε τρίτους.
Αυτό συνέβη πρόσφατα σε κατάστημα της Verizon στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της Register, δυο υπάλληλοι δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό και «έψαξαν» τις φωτογραφίες στο τηλέφωνο μιας πελάτισσας η οποία ζήτησε να μεταφέρει τα δεδομένα της σε νέα συσκευή.
Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονταν και κάποιες αρκετά «πικάντικες» φωτογραφίες της κοπέλας, τις οποίες ο υπάλληλος Joshua Stuart αντέγραψε στο δικό του κινητό και αργότερα τις έδειξε και τις έστειλε σε έναν ακόμα υπάλληλο, τον Gregory Lampert.
Ο Stuart «καρφώθηκε» όταν αποπειράθηκε να δείξει τις φωτογραφίες σε έναν άλλο πελάτη του καταστήματος, ο οποίος έτυχε να είναι φίλος της κοπέλας. Μάλιστα δεν μπορούσε να τις βρει στο κινητό του και χρησιμοποίησε το τηλέφωνο τoυ Lampert.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο πελάτης κάλεσε την αστυνομία η οποία έβγαλε ένταλμα έρευνας, βρήκε τις φωτογραφίες στα δυο κινητά του Lampert καθώς και στο laptop του καταστήματος και συνέλαβε τον Lampert με την κατηγορία της κλοπής ιδιοκτησίας. Ο Stuart εγκατέλειψε την πολιτεία και αναζητείται.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν αρκετά συχνά από την εποχή των φωτογραφείων, απλά τώρα γίνονται ψηφιακά και χωρίς κανένα έλεγχο.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να αλλάξετε συσκευή, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μεταφέρετε μόνοι σας τα δεδομένα σας από την παλιά στην καινούρια.
Στη σύγχρονη εποχή, με κινητά που υποστηρίζουν κάρτες αποθήκευσης δεν είναι και τόσο δύσκολο για τον οποιονδήποτε να πάρει ένα «backup» των φωτογραφιών του στον υπολογιστή. Ειδικά στα smartphones τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα, αφού με υπηρεσίες «Cloud» όπως το Dropbox και το Google Drive καθώς και ενσωματωμένες υπηρεσίες backup αρχείων, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των προσωπικών σας δεδομένων είναι «παιχνιδάκι».
 πηγή:internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου