Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η Γαλλία στο στόχαστρο των τούρκων χάκερ


ο ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας, με αφορμή την έγκριση από τη γαλλική κάτω Βουλή νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της απόρριψης της γενοκτονίας των Αρμενίων, μεταφέρθηκε και στο Διαδίκτυο με τους Τούρκους χάκερ να βάζουν στο στόχαστρο τους γαλλικούς ιστότοπους και να απειλούν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις, κυρίως ενάντια εκείνων των βουλευτών που ψήφισαν τον νόμο. 
Συγκεκριμένα, το πρωί των Χριστουγέννων, ο iSKORPiTX, ο πιο διάσημος Τούρκος χάκερ, κατάφερε να διεισδύσει στον ιστότοπο της Γαλλικής Βουλής, αποκλείοντάς τον για δύο σχεδόν ημέρες.
Επίσης, η ομάδα grayhatz διείσδυσε στην ιστοσελίδα της βουλευτού του κόμματος του Σαρκοζί, Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), και εισηγήτριας του νόμου, Βαλερί Μπογιέ. Η βουλευτής μάλιστα κατήγγειλε ότι δέχτηκε και σοβαρές απειλές κατά της ζωής της όπως και η οικογένειά της. Θύμα των Τούρκων χάκερ έπεσε και ο βουλευτής του UMP Μπερνάρ Ντεπιέρ.
Στη σελίδα της Μπογιέ εμφανίζονταν σε μαύρο πλαίσιο η τουρκική σημαία και ένα μήνυμα σε αγγλικά και τουρκικά που έλεγε: «Γαλλία… τι δημοκρατική χώρα. Αντί να συζητάτε τι έγινε με τους Αρμένιους, κοιτάξτε τα δικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Αλγερία». Επίσης, στο σάιτ των grayhatz, η αρμενική κοινότητα στη Γαλλία χαρακτηρίζεται ως «εγωιστική», η οποία επιχειρεί να «εκμεταλλευτεί» την κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.
Αλλά οι κυβερνο-επιθέσεις είχαν και συνέχεια: η ομάδα Τούρκων εθνικιστών χάκερ MilliKuvvetler.net απέκτησαν παράνομη πρόσβαση σε περίπου 100 ιστότοπους που σχετίζονται με την αρμενική διασπορά στη Γαλλία, «ανεβάζοντας» ένα μήνυμα στα τουρκικά και στα αγγλικά, το οποίο κατηγορούσε τη Γαλλία για τη «γενοκτονία στην Αλγερία». «Οι Γάλλοι στρατιώτες έσφαξαν τους Αλγερινούς και βίασαν τις γυναίκες» ανέφεραν τα μηνύματα.
Όπως επισημαίνει το «Έθνος της Κυριακής», δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που Τούρκοι χάκερ επιτίθενται σε γαλλικές ιστοσελίδες. Τον Νοέμβριο, μία άλλη ομάδα χάκερ, οι Akincilar, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην ιστοσελίδα της σατιρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie Hebdo» εξαιτίας ενός αφιερώματος που είχε ετοιμάσει για την Τυνησία και το είχε ονομάσει «Charia Hebdo», κάνοντας λογοπαίγνιο με τον νόμο της Σαρία. Τότε, ο Εκμπέρ, 20χρονος φοιτητής στην Κωνσταντινούπολη, που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Μαύρο Μήλο», είχε δηλώσει πως αυτός μαζί με μια μικρή ομάδα κατάφεραν να «χακέψουν» την ιστοσελίδα, μετά 6 ώρες δουλειάς, αρνήθηκε ωστόσο πως αυτός και η ομάδα του είχαν την οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση με μολότοφ κατά των γραφείων της εφημερίδας.
Οι Akincilar (πήραν το όνομά τους από τους ιππείς του Οθωμανικού στρατού) έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές κυβερνο-επιθέσεις τα τελευταία χρόνια, κυρίως εναντίων ισραηλινών, αρμενικών και κουρδικών ιστοτόπων σε μια προσπάθεια, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, να «υπερασπιστούν τις τουρκικές εθνικές αξίες». Επίσης, είχαν «επιτεθεί» και στην ιστοσελίδα του τουρκικού σατιρικού περιοδικού, «Ο Πιγκουίνος», μετά ένα καρτούν που είχε δημοσιεύσει και το οποίο σατίριζε την ισλαμική πίστη. Ωστόσο, η ομάδα δεν έχει ουδέποτε ενοχληθεί από τις διωκτικές αρχές, σε αντίθεση με το… περιοδικό το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης.
Οι διάφορες ομάδες χάκερ έχουν ενωθεί υπό την ομπρέλα του Τουρκικού Στρατού Κυβερνοπολεμιστών, με εθνικιστική δράση. Συμμετέχουν οι πρωτοπόροι 1923Turk, οι Akincilar, οι Ayyildiz Tim, οι TurkGuvenligi κ.ά. που δρουν εδώ κι αρκετά χρόνια.
Στο στόχαστρο των Τούρκων χάκερ έχει μπει και η χώρα μας. Πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε επίθεση στο site της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στην πρώτη σελίδα του οποίου εμφανιζόταν η τουρκική σημαία, ο Κεμάλ Ατατούρκ και ένα «ιστορικό» κείμενο για την ελληνική ήττα στη Σμύρνη. Επίσης, τον Νοέμβριο «χάκεψαν» την τράπεζα Aegean Baltic Bank, η οποία έχει πλούσια δραστηριότητα στον ναυτιλιακό χώρο. Αλλά και ελληνορθόδοξες ιστοσελίδες έχουν πέσει κατά καιρούς θύματα Τούρκων χάκερ, ενώ το 2007 η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είχε δεχτεί επίθεση, λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Τουρκία για τον 3ο προκριματικό όμιλο του EURO 2008. Είχε προηγηθεί η νίκη της Εθνικής μας μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου