Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μήπως θα ‘πρεπε να ψάχνουμε πιο κοντά για εξωγήινους;


Το γνωστό SETI, το πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στην αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, σαρώνοντας τους διαστημικούς αιθέρες για κάποιο ίχνος …
σήματος από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό, αρχίζει και θεωρεί ότι θα μπορούσαμε να να ψάχνουμε στο λάθος μέρος.
Δύο επιστήμονες από το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα πρότειναν, ότι «εξωγήινη» ζωή μπορεί να έχει αφήσει «ίχνη» υπό τη μορφή κάποιου τεχνουργήματος στην επιφάνεια της Σελήνης ή έστω κάποια αλλοίωσης αυτής. Ένα τέτοιο στοιχείο θα διαρκούσε κατά πολύ περισσότερο από ένα ραδιοσήμα και φυσικά θα ήταν εκεί δίπλα μας σε περίπτωση που είχαμε κλειστό το «ραδιόφωνο» και χάναμε το σήμα.
«Στοιχεία για εξωγήινη νοημοσύνη θα μπορούσαν να προέρχονται από οποιαδήποτε “υπογραφή” στην επιφάνεια του φεγγαριού, που δεν θα έχει προέλθει από ανθρώπινη τεχνολογία», υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε μία μελέτη που δημοσιεύεται στο Acta Astronautica.
Θεωρούν, ότι είναι πιθανό να έχει πραγματοποιηθεί κάποια εξωγήινη αποστολή πριν από πολύ καιρό, ωστόσο η επιφάνεια του φεγγαριού, δίχως ανέμους και βακτήρια, θα μπορούσε να έχει διατηρήσει τα οποιαδήποτε σημάδια για εκατομμύρια χρόνια.
Φωτογραφίες που έχει ήδη καταγράψει ο Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA, ο οποίος προς το παρόν χαρτογραφεί την επιφάνεια του φεγγαριού με ανάλυση 0,5 μέτρων, αποτελεί έναν από τους πλέον φθηνούς και έυκολους τρόπους αναζήτησης αυτών.
«Αν και υπάρχει μόνο μία πολύ μικρή πιθανότητα η εξωγήινη τεχνολογία να έχει αφήσει κάποια ίχνη, υπό οποιαδήποτε μορφή πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης, δεν παύει η τελευταία να διαθέτει το πλεονέκτημα της διατήρησης σε περίπτωση που κάτι τους ξέφυγε εσκεμμένα ή μη».
Τι λέτε θα αρχίσετε να ψάχνετε για σημάδια στις φωτογραφίες μήπως και βρείτε και το αποτύπωμα ενός εξωγήινου παρατηρητή;
Πηγή: internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου