Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ένα «στυλό» ακριβείας για το iPad


Ο Cregle ελπίζει να παρουσιάσει στο κοινό μία από τις λίγες, αν όχι τη μόνη γραφίδα υψηλής ακριβείας για iPad μέσω του iPen. Η μέθοδος εισόδου διαθέτει ενεργό digitizer και λεπτή μύτη όπως και ένα επαγγελματικό στυλό, επιτρέποντας τον σχεδιασμό με ακρίβεια ενός κανονικού στυλό, βελτιστοποιημένο όμως για την οθόνη του iPad, η οποία δεν είναι προσαρμοσμένη για τέτοια ακριβώς χρήση. Παράλληλα καταφέρνει και παρακάμπτει τα υπόλοιπα αγγίγματα, όπως της παλάμης, φέρει υποστηριζόμενες εφαρμογές, ενώ φανερώνει και τον δρομέα ακόμα και όταν το στυλό δεν είναι σε επαφή.
Αντί να στηρίζει την επικοινωνία σε Bluetooth, ένας ειδικός πομποδέκτης συνδέεται στην υποδοχή σύνδεσης της ταμπλέτας και χρησιμοποιεί τον συνδυασμό υπέρυθρης ακτινοβολίας και υπερήχων για να προσδιορίσει τη θέση του στυλό. Το έργο που χρηματοδοτείται μέσω του Kickstarter, είναι ένα από τα λίγα project που έχουν δεχθεί την ευλογία του προγράμματος «Made for iPad» της Apple, ακόμη και πριν αρχίσει η κυκλοφορία του.
Αρχικά, οι εφαρμογές που θα το υποστηρίζουν πλήρως είναι οι GhostWriter Notes, GoodNotes, My Notebook και iWriteWords. Διάφορες άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών εφαρμογών σχεδίασης για iPad όπως οι ArtRage και Procreate, θα το υποστηρίζουν μέχρι τον Φεβρουάριο.
Το project έχει καταφέρει και ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο που είχε θέσει για την χρηματοδότησή του, οπότε και οι αποστολές του προϊόντος προς το λιανεμπόριο δεν θα αργήσουν.
Πηγή: internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου