Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αυτοκίνητο για όλες τις επιφάνειες


Ένας Κινέζος εφευρέτης συμμετείχε στο διαγωνισμό της Volkswagen με την ονομασία «Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος» και παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται στο νερό, στο πάγο, στην άμμο και φυσικά… στην άσφαλτο.
Το υπερ-αυτοκίνητο του μέλλοντος, με την ονομασία «Volkswagen Aqua», φτάνει μέγιστη ταχύτητα τα 100 χμ./ώρα και λειτουργεί σαν χόβερκραφτ , δηλαδή είναι σε θέση να προσαρμόζεται για να κινείται σε όλων των ειδών τις επιφάνειες.
Ο σχεδιαστής Γιούχαν Ζανγκ, 21, φυσικά εξέπληξε τους ανθρώπους της Volkswagen και δικαιολογημένα διεκδικεί τη πρώτη θέση.
Διαθέτει μια λαμπερή, κομψή σχεδίαση με τέσσερις ανεμιστήρες και αερόσακους που φουσκώνουν για να πλέει στο νερό και να αιωρείται.
Επιπλέον, το υπερ-αυτοκίνητο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς διαθέτει δύο κινητήρες, οι οποίοι τροφοδοτούνται με καύσιμα υδρογόνου- με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Ο ένας εκ των κινητήρων φουσκώνει μια «σαμπρέλα» περιμετρικά του οχήματος για σηκώνεται από το έδαφος, ενώ ο δεύτερος λειτουργεί σαν τους συμβατικούς κινητήρες αυτοκινήτων, ελέγχει δηλαδή τη κίνηση του οχήματος.
«Δεν υπάρχει καλύτερο μέσο μεταφοράς από ένα όχημα εξοπλισμένο με «μαξιλάρια» αέρα, καθώς είναι σε θέσει να κινείται εξίσου καλά και στην άσφαλτο, και στο νερό, και στο πάγο», δηλώνει ο 21χρονος δημιουργός του.
«Ευελπιστώ πως στο εγγύς μέλλον το Aqua θα γίνει ένα προσιτό μέσο μεταφοράς και φυσικά διαθέσιμο στο ευρύ κοινό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου