Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Έξι εκατ. συσκευές κινητών ενεργοποιήθηκαν τα Χριστούγεννα


Φαίνεται ότι ο Άγιος Βασίλης στον σάκο του μετέφερε αντί για τα πάλαι ποτέ παιχνίδια, πάρα πολλές συσκευές κινητών …
τηλεφώνων και εφαρμογές.
Η εταιρεία Flurry, η οποία πραγματοποιεί μελέτες πάνω σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, προχώρησε σε κάποιες εκτιμήσεις σχετικά με το πόσα smartphones ενεργοποιήθηκαν και πόσες εφαρμογές κατεβάστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων.
Σε σύνολο, 6,8 εκατομμύρια συσκευές ενεργοποιήθηκαν, αύξηση της τάξης του 353% από πέρυσι, που είχαμε μία μέση ενεργοποίηση του 1,5 εκατομμύριου την ημέρα για τις πρώτες 20 μέρες του Δεκεμβρίου. Φέτος, αυτός ο αριθμός είχε αυξηθεί στις 2.8 εκατομμύρια την ημέρα.
Η εταιρεία ωστόσο, δεν αναφέρει ποια εταιρεία κατάφερε τι, μεταξύ των iOS και των Android, βέβαια όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βγάλει κάποια άκρη αναλογιζόμενος άλλα στατιστικά στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει και δημοσιοποιηθεί. Ο επικεφαλής των Android, Andy Rubin, πρόσφατα είχε σημειώσει ότι ενεργοποιήσεις των Android είχαν ξεπεράσει τις 700.000 την ημέρα, οπότε αυτό μας αφήνει κάπου στις 700.000 με 800.000 ενεργοποιήσεις την ημέρα για τις iOS συσκευές.
Η πιο ενδιαφέρουσα ίσως πληροφορία θα ήταν να ξέρουμε το μοίρασμα την ημέρα των Χριστουγέννων, μιας και αυτό θα μας αποκάλυπτε ποιο θα θεωρούσε κάποιος ως ιδανικό δώρο και άρα και πιο επιθυμητό για κάποιον δικό του άνθρωπο.
Τώρα όσον αφορά τις εφαρμογές, είχαμε την εμφάνιση του ρεκόρ λήψεων της τάξης των 242 εκατομμυρίων εφαρμογών σε σύνολο και στις δύο πλατφόρμες, μία άνοδος της τάξης του 125% από αυτό του προηγούμενου έτους. Πέρυσι τα Χριστούγεννα είχαμε συνδυασμένες λήψεις της τάξεως των 150 εκατομμυρίων.
Η εταιρεία βλέπει να φθάνουμε λήψεις μέχρι και 1 δισ. Τις ημέρες μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: internet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου