Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«Περάστε σε … δυο χρόνια, αν δεν έχω αυτοκτονήσει ! »Γράμμα απελπισίας πρώην εργαζόμενης στον Υπ. Οικονομικών, που περιμένει μήνες για τη σύνταξη της…


Ένα γράμμα απελπισίας, μαζί με το αντίγραφο του σημειώματος της έκτακτης εισφοράς, με το οποίο της ζητούσαν ποσό 400 και πλέον ευρώ, έστειλε τις προηγούμενες ημέρες πρώην υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών στη Μαγνησία, εκ μέρους ταυτόχρονα ομάδας πρώην εργαζομένων στο ίδιο Υπουργείο.

Όπως περιέγραψε η ίδια στο Magnesianews.gr , στο γράμμα γίνεται αναφορά στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται μια σειρά εργαζομένων, οι οποίοι κατέθεσαν, αφού συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα χρόνια εργασίας και μετά τις περικοπές που υπέστησαν οι μισθοί τους, αίτηση συνταξιοδότησης.

Μέχρι και σήμερα όμως, έντεκα, δώδεκα ακόμη και δεκατρείς μήνες μετά, οι ίδιοι δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ σύνταξης, αντ’ αυτού η καταγγέλλουσα για παράδειγμα, έλαβε το «έκτακτο χαράτσι» της εφορίας, για πληρωμή ποσού άνω των 400 ευρώ.

Γράμμα απελπισίας και αντίδρασης

Η μία εκ των υπαλλήλων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποστείλει γράμμα «συστημένο» στον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέροντας την κατάσταση και επιστρέφοντας παράλληλα το σημείωμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι «δεν θέλω να το κάψω όπως άλλοι συμπολίτες, καθώς το θεωρώ δημόσιο έγγραφο», ωστόσο όπως τονίζει, «το επιστρέφω σε εσάς, μέχρι να μου αποδώσετε τη σύνταξη προκειμένου να ζήσω, καθώς σήμερα «γυρίζω», προκειμένου να βρω τα προς το ζην και να πληρώνω τις υποχρεώσεις ».

Κλείνοντας μάλιστα την αναφορά της, τονίζει ότι θα δεχθεί να πληρώσει την εισφορά, «μετά από έναν ακόμη χρόνο ίσως, οπότε θα εκδοθεί η σύνταξη, αν βέβαια μέχρι τότε δεν έχω πεθάνει της πείνας ή … δεν έχω αυτοκτονήσει από την απελπισία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου