Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Κατεβάζει "ρολά" η Ελλάδα


Κορυφώνονται σήμερα Τετάρτη και την Πέμπτη οι απεργιακές κινητοποιήσεις με τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που εισάγει την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται την Πέμπτη.

Στις 19 του μηνός η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στις 20 του μηνός η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ προχωρά στη δική του ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 19 Οκτωβρίου στην πλατεία Ομονοίας, στις 11 το πρωί.

Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση της ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα.

Κλειστά την Τετάρτη θα είναι και τα βενζινάδικα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ).

Αναλυτικά το απεργιακό δελτίο

* Οι εφοριακοί απεργούν την Τετάρτη και την Πέμπτη, στο πλαίσιο της δεύτερης 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει.
* Ώς την Τετάρτη συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων.
* Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη 10ήμερη απεργία τους.
* Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν ώς τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
* Οι ενώσεις γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της Τετάρτης και της Πέμπτης.
* Σε 48ωρη απεργία βρίσκονται την Τετάρτη και την Πέμπτη οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
* Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
* Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ). Τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα μείνουν κλειστά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
* Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
* Κλειστά και τα αρτοποιεία την Τετάρτη, καθώς ο κλάδος συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΒΕΕ
* Την Τετάρτη απεργούν και οι οδοντίατροι.

Τα μέσα μεταφοράς

Κατά την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην κινητοποίηση, αλλά και διευκολύνοντας τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις και τις πορείες.

Το Mετρό τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας ως 9.00 το πρωί. Κανονικά θα κυκλοφορούν όμως οι συρμοί από τις 9.00 και μετά. Όλη τη μέρα δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 10.00 το πρωί και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί.

Oι εργαζόμενοι στο Tραμ την Τετάρτη θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί και από τις 8.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας. Την Πέμπτη θα έχουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί.

Τα λεωφορεία και τα Tρόλεϊ και τις δύο ημέρες δεν θα κινηθούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί την Τετάρτη. Οι ιδιοκτήτες τους θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 5:00 π.μ. της Τετάρτης έως τις 5:00 π.μ. της Πέμπτης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν επίσης οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου