Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ενωτικό κάλεσμα για την σημερινή απεργία


Ενωτικό κάλεσμα για κινητοποίηση των εργαζομένων, των δημοσίων υπαλλήλων, των ανέργων και των συνταξιούχων, απηύθυναν Εργατικό Κέντρο Βόλου, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αλλά και για συμμετοχή σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου - Ν. Ιωνίας, ΟΕΒΕΜ και Ιδιοκτήτες ταξί. 

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί, έξω από τις Εφορίες και θα ακολουθήσει πορεία προς την Τράπεζα Ελλάδος, ενώ επικεφαλής της πορείας αναμένεται να είναι τράκτορες φορτηγών και ταξί. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών εστίασης, όπως είναι γνωστό αποφάσισε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3 το μεσημέρι.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, τονίστηκε η ανάγκη μαζικής συμμετοχής όλων στην κινητοποίηση, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι τα ψέματα τελείωσαν και ο λαός δεν μπορεί να ανεχτεί την πολιτική αυτή.
Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος κάλεσε τους Βολιώτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, για να καταδικάσουν το πολυνομοσχέδιο, που σημαίνει την καταδίκη της εργατικής τάξης, θα φέρει μισθούς Ινδίας και, αν περάσει, θα σημάνει το χάσιμο της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Τόνισε δε ότι η πορεία θα καταλήξει στην Τράπεζα Ελλάδος, συμβολική κίνηση, γιατί το κακό ξεκινάει από το τραπεζικό σύστημα.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Κουτσούκος, ζήτησε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, διότι τα μέτρα κυβέρνησης και τρόικα δεν έχουν τελειωμό. Όπως επισήμανε, πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι ο λαός σταμάτησε να παίζει και απαιτεί την απόσυρση των μέτρων.

Ο Γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, ανέφερε ότι τα ψέματα για την τρόικα και το ΔΝΤ τελείωσαν και μέλημα όλων είναι το μετερίζι των εργαζομένων, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, και θα ξεσηκωθεί ο λαός.
Ο Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Κώστας Κόγιας τόνισε ότι οι μικρομεσαίοι αργοσβήνουν και δεν γίνεται ανάπτυξη με κεφαλικούς φόρους και προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με το ΕΚΒ.

Ο πρόεδρος των Εμπόρων Κώστας Τσέλιος δήλωσε ότι οι καταστηματάρχες συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, για να πουν όχι στην τρόικα, στα καθημερινά λουκέτα, στα αντισυνταγματικά μέτρα και στον αφανισμό των οικογενειών.
Ο κ. Τσέλιος κάλεσε τους εμπόρους να λάβουν μέρος στην λαμπαδηφορία, στις 9 το βράδυ της Τρίτης, από την πλατεία Αγ. Νικολάου, στην Τράπεζα Ελλάδος.

Τέλος, ο γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί Βόλου Τάσος Αλντιπαρμάκης, τόνισε ότι τα μέτρα αφορούν όλους τους μικρομεσαίους και πρέπει να υπάρξει δυναμική αντίδραση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση .

Ευρωπαϊκή Στρατοφυλακή;

Αναφερόμενος στις πληροφορίες για έλευση ανδρών της Ευρωπαϊκής Στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να τηρήσουν την τάξη, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών Λάσκ. Κοκκωνίδης, το χαρακτήρισε εθνική προδοσία.
Συμμετοχή στην απεργία
Ο Σύλλογος κουρέων- κομμωτών Μαγνησίας συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10 π.μ.., με συγκέντρωση στην Α’ και Β’ ΔΥΟ Βόλου.

Το Δ.Σ. των Συνδέσμων Αδειούχων Εγκαταστατών- Συντηρητών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδος καλεί σε κλείσιμο των μαγαζιών και συμμετοχή στις προσυγκεντρώσεις.
Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας συμμετέχει στην απεργία και καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στην απεργία.
Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος Ο.Π.Κ.Ε. συμμετέχει στις αποφάσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και της Ε.Σ.Ε.Ε..

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας αποφάσισε τη συμμετοχή των φαρμακοποιών της Μαγνησίας στην απεργιακή κινητοποίηση, διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ Μαγνησίας και σήμερα Τετάρτη 19/10/2011, Πέμπτη 20/10/2011 & Παρασκευή 21/10/2011, με αίτημα να εξαιρεθούν από την εφεδρεία οι γιατροί του ΙΚΑ.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Τσιμέντων, αναφέρει «αν δεν θέλετε να πεινάσετε πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεστε την Τετάρτη 19-10-2011 και ώρα 9.30π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση που κάνει το Εργατικό Κέντρο στον προαύλιο χώρο της Α’ Εφορίας».

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας συμμετέχει στην 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2011, όπως και τα μέλη του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην απεργία σήμερα συμμετέχουν τόσο οι αρτοποιοί της Μαγνησίας, όσο και ο Σύλλογος Κρεοπωλών Μαγνησίας.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Νομού Μαγνησίας, καλεί σε απεργία σήμερα Τετάρτη και σε συγκέντρωση το πρωί της 19ης Οκτώβρη στις 9:00 έξω από το εκθεσιακό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου