Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αυτή είναι η πρώτη οθόνη για το Playstation!

Η Sony παρουσίασε μια πρωτοποριακή οθόνη η οποία επιτρέπει σε δύο παρατηρητές να βλέπουν διαφορετικά πράγματα, ταυτόχρονα.

Η νέα οθόνη … της Sony ονομάζεται “Simulview” PlayStation 3D Display και αποτελεί την πρώτη οθόνη – τηλεόραση η οποία μπορεί και διαχωρίζει το περιεχόμενο που προβάλλει σε δύο θεατές, οι που φοράνε φυσικά τα ειδικά γυαλιά (3D) της εταιρίας.
Πως γίνεται αυτό; Τα γυαλιά διαθέτουν ένα ειδικό κλείστρο’, όπως αυτό των φωτογραφικών μηχανών, το οποίο μπορεί και συγχρονίζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε θεατή, με αποτέλεσμα ο κάθε θεατής να βλέπει διαφορετικά πράγματα από το διπλανό του.
Για την ώρα, η τεχνολογία αυτή λειτουργεί μόνο για δύο όμως στο μέλλον δεν αποκλείεται να υποστηρίζει και περισσότερους.
Η “Simulview” είναι ιδανική για όσους παίζουν παιχνίδια σε Playstation 3 ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως 3D τηλεόραση 24 ιντσών, με ανανέωση 240 Ηz, υψηλή ανάλυση 1080p (1920X1080), δύο θύρες HDMI και δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων ταινιών Blu-ray.
Τέλος να υπενθυμίσουμε οτι για την ώρα πολύ λίγα videogames της αγοράς υποστηρίζουν την τεχνολογία της “Simulview”, όμως σίγουρα σε λίγο καιρό στη λίστα θα προστεθούν και και άλλα.
Η νέα οθόνη για το Playstation κοστίζει 500$ στις ΗΠΑ και την Ανοιξη αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη σε τιμή που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου