Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το Android Market έφτασε τις 400 χιλ. εφαρμογές

Η ανάπτυξη του Android, ως λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το λιγότερο συγκλονιστική. Στην πραγματικότητα, κανένα άλλο προϊόν, τεχνολογία ή gadget, έχει επιτύχει έναν τέτοιο ασύλληπτο ρυθμό ανάπτυξης, όπως το Android. Τον περασμένο μήνα, ο Andy Rubin είχε έγραψε στο Twitter ότι περισσότερες από 700.000 συσκευές Android ενεργοποιούνται καθημερινά.
Τώρα, ένα εργαλείο app store analytics – το Distimo – ανακοίνωσε πως πλέον υπάρχουν περισσότερες από 400.000 εφαρμογές στο Android Market. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι η πλειονότητά τους, κοντά στο 68%, είναι δωρεάν ή freemium. Αυτό καθιστά το Android Market το μεγαλύτερο app store με δωρεάν εφαρμογές.
Ο ρυθμός ανάπτυξης του Android Market, όπως και του ίδιου του λειτουργικού συστήματος, είναι πραγματικά αξιοσημείωτος. Το ηλεκτρονικό κατάστημα ξεπέρασε τις 200k apps πίσω τον Απρίλιο του 2011, και τον στόχο των 300k τον Αύγουστο του 2011. Το iOS App Store χρειάστηκε 8 μήνες για να φτάσει τις 300k, και 7 μήνες για να ξεπεράσει τις 400k. Προς το παρόν, το Android Market έχει μόνο 100.000 εφαρμογές λιγότερες από το App Store της Apple.
Εάν διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης είναι θέμα χρόνου προτού αφήσει πίσω αυτό της Apple και να αποτελεί έτσι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου