Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Θα SOPA-σει το διαδίκτυο;


Οι λάτρεις της τεχνολογίας …
και οι χρήστες του Internet, στην Αμερική αλλά και τελικά σε όλον τον κόσμο, αρχίζουν και συσπειρώνονται απέναντι σε ένα πρόσφατο, για ψήφιση, νομοσχέδιο που έκανε την εμφάνισή του, που πραγματικά θα μπορούσε να αλλάξει τη μορφή του διαδικτύου όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.
Το νομοσχέδιο που ακούει στο όνομα, Stop Online Piracy Act ή SOPA -που αποτελεί μία διαβολική σύμπτωση με την ελληνική σημασία της λέξης σώπα, θα απαιτεί από τις ιστοσελίδες που φιλοξενούν ή παραπέμπουν σε ένα άλλο site, να φέρουν ευθύνη για την τυχόν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μερικές από τις γνωστότερες ιστοσελίδες όπως, Facebook, Google, Wikipedia, YouTube, Twitter και κατ’ επέκταση και οι υπόλοιπες, θα «ξεκληριστούν» από περιεχόμενο ή ίσως και να κλείσουν και τελείως. Το νομοσχέδιο αυτό συζητιέται να περαστεί αυτές τις μέρες, αλλά οι έντονες διαμαρτυρίες από όλον τον κόσμο, έχουν καθυστερήσει την ψήφισή του, μιας και πραγματοποιούνται εκτενείς διαβουλεύσεις για το θέμα.
Ο TotalHalibut έχει δημιουργήσει ένα βίντεο, το οποίο είναι στα αγγλικά και εξηγεί όλο το νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις σε μία 20λεπτη παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου