Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

«Παγώνουν» οι επιστροφές φόρου


Σε «πάγωμα» των επιστροφών φόρου και των συμψηφισμών έως το τέλος του έτους σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και προμηθευτές, προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να συγκρατήσει το έλλειμμα, που έχει ξεπεράσει εφέτος ακόμα και τον αναθεωρημένο στόχο του 9%. 
Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη υπό τον Ευ. Βενιζέλο, στην οποία δεν συμμετείχε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με αποτέλεσμα ο Παντελής Οικονόμου να εκφράσει εμμέσως τη δυσαρέσκειά του, εκδίδοντας αντίθετη εντολή, δηλαδή ζητώντας την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του στον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Ιωάννη Καπελέρη, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στον γενικό διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης Ανάργυρο Κουτσιλιέρη και στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, ο Παντελής Οικονόμου ζητεί την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου